Jonas Bachmann

TRASHFORMATION

Udstillingsrummet K19 præsenterer rumfartøjer af Jonas Bachmann
K19 inviterer til fernisering d. 5 nov. fra kl. 14-17

Med udstillingen TRASHFORMATION kan man i perioden 5. nov. til 3. dec. opleve Jonas Bachmanns fascinerende og fremtidslignende rumfartøjer i Udstillingsrummet K19 på Nørrebro. Som udstillingens titel antyder, består de udstillede værker af skrammel, der er transformeret til rumfartøjer.

Jonas betegnersine værker som en udefinerbar blanding af skulptur og legetøj. Når Jonas Bachmann skaber de fantasifulde værker, tager han udgangspunkt i de kasserede effekter, han indsamler. Han er altid på udkig efter ting med spændende former og overflader. Her findes alt fra kasserede metal- og plastikbeholdere til bobslædehåndtag, låsemekanismer og lommelygter. Rumfartøjerne er fascinerende for deres genkendelighed i materialer og i deres form som kom de fra en stjernekrigsfilm. Og måske derfor appellerer hans værker overraskende bredt. Man kan blive fascineret af det dystopiske fremtidsscenarie, som fartøjerne kunne være en del af eller blive tiltalt af genbrugstanken, at de er ‘skabt ud af intet’,- og alt derimellem.

Jonas har hidtil kun udstillet sine rumfartøjer i cyberspace, hvor interessen til gengæld har været stor. Senest har en tysk filmproducent vist interesse og ønsker at bruge nogle af hans rumfartøjer i sin næste Sci-fi film.
På udstillingen TRASHFORMATION vises et udvalg af Jonas’ rumfartøjer. Derudover kan man se korte procesvideoer om selve opbygningen. Procesvideoerne illustrerer meget fint, hvordan Jonas sætter sit skrammel sammen, så rumfartøjerne gradvist tager form og hvordan de forskellige elementer forenes til en enhed i det detaljerige malerarbejde.

Tag et smugkig på nedenstående billeder samt Jonas Bachmanns Facebookside
'Trashformation - sculptures and toys'.

Vel mødt til en original og anderledes kunstoplevelse! 
Anne Rahbæk Hansen.